Over Puzzlingworld

Puzzlingworld is opgestart in februari 2005 en bestaat dus bijna 12,5 jaar!  De denkspellen zoals we ze nu kennen, stonden nog in de kinderschoenen en was het bestellen via een webshop nog zeer beperkt. Inmiddels zijn wij een begrip in de wereld van de denkspellen. Puzzlingworld is een zeer gezonde onderneming, die jaarlijks haar aandeel in de markt ziet groeien. Zowel op de particuliere markt als die voor bedrijven en scholen. Ondanks de concurentie van de grote internet spelers, blijven wij geheel zelfstandig en zijn wij dan ook van mening dat klanten die op zoek zijn naar leuke, educatieve spellen dit graag doen bij de specialist.

Puzzlingworld is met name een internetonderneming, maar wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met de klanten. Daarom hebben wij in 2012 ook een fysieke winkel geopend.

Het verloop

Wanneer we terugkijken op de eerste jaren zijn we zeer tevreden. Veel particuliere klanten, met vaak terugkerende bestellingen en veel basisscholen hebben de spellen inmiddels aangeschaft en gebruiken deze naast het standaard leerprogramma. De ervaringen van de leerkrachten zijn zeer positief en zij vinden de spellen een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal. 

In september 2009 is het assortiment uitgebreid met bijzondere legpuzzels. Een product dat prima aansluit bij de logische denkspellen. Het zijn niet de standaard legpuzzels, maar legpuzzels met een extra uitdaging.

De ontwikkelingen op het gebied van webwinkels en bijbehorende mogelijkheden gaan  zeer snel. In 2011 heeft Puzzlingworld samen met Maik Hoogkamer Webdesign een hele nieuwe site ontwikkeld.  

In 2013 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De lancering van een eigen product. Papertrack een knikkerbaan van papier die je helemaal zelf bedenkt en bouwt! 

2014 was een heel druk jaar. Met de overname van Busy Brains (www.denkspellen.nl) en www.denkspellenexpert.nl hebben wij een grote marktaandeel weten te bemachtigen. Een geheel nieuwe website was nodig. Geheel opnieuw opgebouwd volgens de huidige technische eisen. 

2017 Een geintje groeit uit tot een serieuse business. Het NK Legpuzzelen is voor het eerst gehouden met heel veel media aandacht! In het voorjaar is de website weer aangepast. Nog veiliger, maar belangrijke nu ook geschikt op alle mobiele apparaten.

Logische denkspellen

De logische denkspellen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken.

  1. Ze bevorderen het logisch denken en het ruimtelijke inzicht.
  2. Didactisch van opbouw. De meeste spellen zijn voorzien van opdrachtkaarten die oplopen in moeilijkheidsgraad. Voor zowel kinderen als volwassenen is het verschillend bij welke opdrachtnummer hij of zij de echte uitdaging vindt om de opdracht op te lossen. Omdat de spellen één op één worden gespeeld is er geen competitie gevoel en dit verlaagt de drempel om de uitdaging aan te gaan. Het met succes volbrengen van een opdracht werkt stimulerend om aan de volgende te beginnen.
  3. Ze zijn compact en van degelijke materialen, ideaal voor op reis en voor in de klas.
  4. De prijsstelling; van € 10,00 tot  € 50,00.

De spellen vormen een zeer goed alternatief voor de vele computerspellen als de gamecube, x-box enz. De spellen komen uit de hele wereld, van Nieuw Zeeland, Amerika tot België. Twee grote leveranciers zijn Thinkfun en Smart

Legpuzzels

In het assortiment legpuzzels vind je o.a. de meer ingewikkelde puzzels, zoals de Wasgij puzzels, de puzzlebal, Escher puzzels en de krankzinnige puzzels van Jan van Haasteren. We verkopen puzzels van 50 stukjes maar ook van 5000 stukjes.

NK legpuzzelen

Een nieuw fenomeen in Nederland. In 2010 lokaal opgezet en inmiddels uitgegroeid tot een landelijk evenement! In 2018 deden 246 teams á 4 personen mee aan een voorronde van het NK legpuzzelen. Bijna 1000 deelnemers. 24 maart strijden 28 teams in de finale wie zich NK legpuzzelen 2018 mag noemen. Voor de komenende editie gaan we meer voorrondes in het land organiseren. Houd facebook in de gaten voor meer informatie of meld je aan voor 2019

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een ons e-mail

Veel plezier op onze site!

 

René van der Zwet