NK Legpuzzelen - Regelement

NK-Legpuzzelen-2017

Inschrijven:

 1. Je bent ingeschreven voor deelname aan het NK Lepuzzelen als je je hebt aangemeld via de website en de betaling is ontvangen.
 2. Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging van je deelname.
 3. Inschrijvingen zijn op persoonlijke titel en niet overdraagbaar aan derden.
 4. Via de e-mail zal Puzzlingworld je op de hoogte houden van het programma en verdere ontwikkelingen.
 5. Annulering van de inschrijving kan onder de volgende condities:
  1. Tot 4 weken voor aanvang van de wedstrijd; 100% teruggave inschrijfgeld
  2. Tot 2 weken voor aanvang van de wedstrijd; 50% teruggave inschrijfgeld


Het programma:

 1. Het programma van de avond/middag zal gepubliceerd worden op de website en gecommuniceerd worden via de e-mail.
 2. De teams dienen zich 45 minuten tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd te melden bij de inschrijfbalie. Teams die te laat komen kunnen wel deelnemen aan de wedstrijd, maar er zal geen tijd gecompenseerd worden.
 3. De toewijzing van de tafels zal willekeurig gebeuren. De organisatie streeft ernaar dat ieder team onder gelijke omstandigheden de puzzel kan maken.
 4. Ongeveer 2,5 á 3 uur na aanvang van de wedstrijd zal de prijsuitreiking zijn. Afhankelijk van de stuitingstijd van de locatie kan daarna verder gepuzzeld worden.

 

De wedstrijd:

 1. Alle teams maken een zelfde puzzel van JUMBO van 1000 stukjes. Voor alle deelnemers zal het onbekend zijn welke puzzel gemaakt gaat worden.
 2. Ieder team krijgt een tafel van 80 x 120 cm en vier stoelen.
 3. Er mogen geen extra hulpmiddelen gebruikt worden zoals:
  1. Sorteerbakjes.
  2. Digitale hulpmiddelen.
  3. Uitvergrotingen van de puzzel.
 4. De organisatie zal voor de tijdwaarneming zorgen. De eindtijd van het team stopt als alle stukjes op de juiste plaats liggen met uitzondering wanneer er stukjes ontbreken. Per ontbrekend stukje zal een tijdstraf van 10 seconde worden berekend.


Voorrondes:

 1. Per voorronde zullen de X-aantal beste teams zich automatisch plaatsen voor de finale. Het aantal teams is afhankelijk van hoeveel voorrondes er zijn en hoeveel teams er aan de betreffende voorronde meedoen. Dit zal voor aanvang van de wedstrijd bekend worden gemaakt.
 2. De teams die zich plaatsen voor de finale ontvangen een uitnodiging om in te schrijven voor de finale. Dit kan tot twee weken na de uitnodiging. Wanneer een team zich niet heeft ingeschreven, dan zal het eerst volgende team uitgenodigd worden.
 3. De uitslag wordt gepubliceerd op de website www.puzzlingworld.nl