NK Legpuzzelen

NK Legpuzzelen 

Logo NK legpuzzelenHet NK legpuzzelen is een nieuw fenomeen in Nederland.

In 2010 begonnen als geintje aan de bar onder de naam OVLK (Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen) en deden er 20 teams van 4 personen mee. In 2017 is het steeds groeiende evenement omgedoopt tot het NK legpuzzelen. Aan het eerste NK deden 75 teams mee.

Door de vele aanvragen zijn er in 2018 zes voorrondes door het land gehouden. In totaal 246 deelnemende teams en dus bij 1000 deelnemers! 24 maart a.s. zullen de beste 28 teams strijden om de titel NK legpuzzelen 2018.

Uiteraard zijn we al weer plannen aan het maken voor 2019. Er zullen meer voorrondes komen op verschillende locaties. Meer informatie hierover na de finale.

 

Inschrijven NK Legpuzzelen 2018

Alle 6 voorrondes zijn geweest en de finalisten zijn bekend.

Binnenkort komt hier meer informattie te staan over de finale, welke zal plaats vinden op zaterdag 24 maart in Roelofarendsveen.

Wilt u volgend jaar meedoen met een voorronde van het NK Legpuzzelen of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, klik dan hier.

 

NK Legpuzzelen 2017

Wat een fantastische avond was het. Wij zijn volop aan het nagenieten van alle video's en foto's die langs komen. Hieronder een eerste selectie

De telegraaf; Video verslag (later komt er nog een uitgebreide versie)

Het AD; Video verslag

 Selfie Jan van Haastern

Voor meer beeldmateriaal kijk op onze Facebook pagina


 

 Update 17-1

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat het NK wordt geopend door één van de bekendste striptekenaars van Nederland: Jan van Haasteren, die al tientallen jaren humoristische, kleurrijke legpuzzels voor Koninklijke Jumbo maakt. 


 

NK Legpuzzelen - OVLK (Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen) 

Voor de zevende keer op rij zal Puzzlingworld de puzzelkampioenschappen organiseren op zaterdag 28 januari a.s. Het belooft een bijzondere editie te worden met een special guest!

Het evenement is als geintje ontstaan en staat bekend als de ‘OVLK’, de Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen. Aan de eerste editie deden 24 teams van vier personen mee en werd er een puzzel van 1000 stukjes van Jan van Haasteren gepuzzeld. Het team ‘de Amsterdammertjes’ wonnen met een tijd van 2 uur, 41 minuten en 32 seconde. Ieder jaar wordt er een JUMBO puzzel van 1000 stukjes gepuzzeld. Het record staat op 1 uur, 33 minuten en 7 seconde en staat op naam van het team Wasgij. Nu vijf edities verder is het aantal teams gegroeid tot 75! 300 deelnemers van Groningen tot Breda strijden om de begeerde titel. De jongste deelnemer was 12 jaar en de oudste 75. Sommige teams komen voor de gezelligheid en andere teams strijden fanatiek voor het eremetaal. Dit blijkt wel uit de teamnamen waaronder de teams zich hebben ingeschreven. ‘klasse apart’, ‘niet de snelste, wel de leukste’, ‘de puzzelstukken’ en ‘past precies!’

Het NK Legpuzzelen zal plaats vinden op zaterdag 28 januari a.s. en vindt plaats in De Alkeburcht in Roelofarendsveen, Noordhoek 19, 2371 XH. Het officiële startschot is om 20:00 uur.

******** Wij zitten helemaal vol en de inschrijving is gesloten ***********

Volg het NK op Facebook. Wil je in de toekomst deelnemen wordt dan Facebookfan van PuzzlingworldHet programma voor de deelnemers:

19:15 – 19.45          Inschrijven, tafel opzoeken en mentale voorbereiding

19:45 – 20:00          Ludieke opening

20:00                        Officieel startschot 

22:00 – 22:30          De eerste teams zullen de puzzel af hebben en is de winnaar bekend.

23:00                         Prijsuitreiking

23:00 – 01:00          Ieder team mag zijn puzzel afmaken.Regelement:

Bij kampioenschappen horen regels. Hieronder het regelement voor de OVLK (Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen).

 1. Alle teams krijgen een zelfde puzzel van 1000 stukjes.
 2. Een team mag maximaal uit vier personen bestaan. Hulp van derden is niet toegestaan en er mag tussendoor niet van samenstelling worden veranderd.
 3. De puzzel mag pas uitgepakt worden na het startsein.
 4. Er mogen geen (digitale) hulpmiddelen gebruikt worden waaronder:
  1. Sorteerbakjes.
  2. Extra verlichting.
  3. Mobiele telefoon ter verduidelijking van de te maken puzzel
 5. Het team welke als eerste het laatste stukje aanlegt heeft gewonnen.
 6. Voor de eerste drie teams worden prijzen beschikbaar gesteld

 

Wil je nog oefenen? Hieronder de laatste 8 puzzels van Jan van Haasteren. 

Artikelen 1 tot 16 van 19 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 16 van 19 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2