Over het NK Legpuzzelen

NK-Legpuzzelen-2017

Historie:

Het NK Legpuzzelen heeft het echte daglicht pas gezien in 2017. In samenwerking met JUMBO / Jan van Haasteren hebben wij het NK georganiseerd op 21 januari 2017. 75 teams streden om de titel. "De Amsterdammertjes" waren de snelste en zijn er met de titel vandoor gegaan.

De eerste puzzelkampioenschappen vonden plaats in 2010 in Roelofarendsveen. Toen onder de naam OVLK (Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen). Het eerste jaar met 20 teams en daarna ieder jaar gegroeid tot uiteindelijk 75 teams. 

NK Legpuzzelen 2018:

Dit jaar is er voor een andere opzet gekozen. Door de vele aanmeldingen en interesse houden we dit jaar diverse voorrondes. Afhankelijk van het aantal voorrondes zullen de X beste teams uitgenodigd worden voor de finale. De finale zal plaats vinden op zaterdag 24 maart in Roelofarendsveen. Kijk bij inschrijvingen naar de mogelijke data en locaties.

De voorrondes / hoe werkt het:

Je schrijft je in met een team van 4 personen. Ieder team krijgt een tafel toebedeeld en uiteraard een puzzel van 1000 stukjes. Iedere voorronde zal een andere puzzel gepuzzeld worden. Het zal een puzzel zijn uit de collectie van Jumbo, welke het wordt is een verrassing. Na het startschot is het 'puzzelen maar....'! Wie als eerste de puzzel af heeft, heeft gewonnen. Per voorrronde zullen de beste teams uitgenodigd worden voor de finale. Daarnaast zijn er cadeaubonnen te winnen om je puzzelcollectie verder uit te breiden!

Alle voorrondes zijn helaas volgeboekt! We hebben 244 teams/976 deelnemers! Wilt u op de hoogte gehouden worden van dit unieke evenementen kijk dan hier.

* Vrijdag 12 januari. Roelofarendsveen  VOL!

* Zaterdag 13 januari, Roelofarendsveen  VOL!

* Zondag 14 januari, Roelofarendsveen  VOL!

* Zaterdag 20 januari in Reek (vlakbij Schaijk), aanvang 19:30 uur.

* Zaterdag 27 januari in Oudorp (vlakbij Alkmaar), aanvang 19:30 uur. VOL!

* Zaterdag 17 februari in de Lier (Westland), aanvang 19:30 uur. VOL!

De finale:

De finale zal plaats vinden op zaterdag 24 maart 2018 in Roelofarendsveen. Momenteel zijn we in overleg met JUMBO om hier (weer) een hele speciale avond van te maken. Hoe en wat houden we uiteraard nog even geheim!

Regelement:

We ontkomen er niet aan om een regelement op te stellen. Wat mag niet, wat mag wel.....  In ieder geval geen sorteerbakjes! Zie de speciale pagina regelement.